De ervaring van Liesbeth - CareToMatch

De ervaring van Liesbeth

Dit jaar ben ik weer terug in mijn geboorteland. In Zwitserland wonen en werken als verpleegkundige is een unieke en bijzondere ervaring geweest. De prachtige natuur, het hoogwaardige medische systeem en de hoge levensstandaard zorgen ervoor dat het land een populaire bestemming is voor veel verpleegkundigen.

In Zwitserland zijn er veel verschillende werkmogelijkheden voor verpleegkundigen. Van ziekenhuizen tot thuisverpleging, er is voor ieder wat wils. De werkomstandigheden zijn meestal goed en er wordt veel waarde gehecht aan professioneel en deskundig personeel.

Een van de belangrijkste aspecten van het wonen en werken als verpleegkundige in Zwitserland is het salaris. Verpleegkundigen in Zwitserland verdienen gemiddeld tussen de CHF 60.000 en CHF 100.000 (is ook ongeveer €60.000-€100.000) per jaar, afhankelijk van de ervaring en opleiding.

In mijn vrije tijd geniet ik van alles wat Zwitserland te bieden heeft. De prachtige Alpen zijn een paradijs voor outdoor-activiteiten zoals wandelen, skiën en snowboarden. Er zijn ook talloze meren waar je kunt zwemmen en watersporten beoefenen.

Verder zijn er veel culturele bezienswaardigheden zoals de oude stad van Bern, de historische stad Luzern en het schilderachtige dorpje Zermatt. Er zijn ook talloze musea, galerieën en theaters om te bezoeken.

In Zwitserland wordt ook veel waarde gehecht aan gezonde voeding en goede wijnen, dus er zijn talloze restaurants en wijnbars om te proeven.

Kortom, wonen en werken als verpleegkundige in Zwitserland biedt niet alleen professionele groei en ontwikkeling, maar ook veel mogelijkheden om te genieten van alles wat het prachtige land te bieden heeft.

Groeten van Liesbeth

Avontuur in Zwitserland

Meer informatie