Ben je een verpleegkundige op zoek naar een carrièremogelijkheid in het buitenland?

Als je je afvraagt welke vereisten en kwalificaties je nodig hebt, lees dan verder om de antwoorden te vinden die je zoekt.

Zwitserland kan de perfecte optie voor jou zijn. Het is echter essentieel om de vereisten en kwalificaties voor verpleging in Zwitserland te kennen voordat je begint met je zoektocht naar een baan.

DIPLOMA

Zwitserland is geen lid van de Europese Unie, en niet-Zwitserse staatsburgers moeten voldoen aan strikte regelgeving om als verpleegkundige in het land te werken. Om in aanmerking te komen, heb je een erkend verpleegkundig diploma of graad nodig, goedgekeurd door het Zwitserse Federale Bureau voor Volksgezondheid. Als je kwalificatie niet erkend wordt, kunnen aanvullende cursussen of examens noodzakelijk zijn.

ZWITSERS ROOD KRUIS

Het verpleegkundig beroep in Zwitserland wordt gereguleerd door het Zwitserse Rode Kruis, dat normen vaststelt voor opleiding, training en praktijk. Naleving van deze normen en het onderhouden van registratie bij het Zwitserse Rode Kruis is verplicht. (https://www.precheck.ch/account/login)

TAAL

Communicatie is ook van vitaal belang. Je moet in staat zijn om te communiceren in een van de officiële talen van Zwitserland: Duits, Frans of Italiaans. Deze talen zijn cruciaal voor patiëntenzorg, aangezien de gezondheidszorg in deze talen wordt verleend. We raden aan om Duits te leren, aangezien de meeste vacatures voor Duitstalige professionals zijn.

WERKVERGUNNING

De volgende stap is het verkrijgen van een werkvergunning. Er zijn verschillende soorten werkvergunningen beschikbaar, afhankelijk van de verblijfsduur en het type baan. Voor verpleging is een langetermijnwerkvergunning noodzakelijk, die een werkaanbieding van een Zwitserse werkgever en een EU-paspoort vereist.

SALARIS

Zwitserse verpleegkundigen worden goed gecompenseerd, met salarissen variërend van CHF 60.000 tot CHF 110.000 per jaar, afhankelijk van kwalificaties en ervaring. Om meer te weten te komen over hoeveel je kunt verdienen als verpleegkundige in Zwitserland, zie onze blogpost.

Conclusie, verpleging in Zwitserland is een uitstekende kans! Bij CareToMatch helpen we je door het proces om de ervaring gemakkelijker voor je te maken en je dichter bij je levens- en professionele doelen te brengen!

Avontuur in Zwitserland

Meer informatie